Welkom op de site van groep 6T
Schooljaar 2017 - 2018

 

 

Belangrijke data:


oktober
  3 oktober:                            Schoolfotograaf
  5 oktober:                            Stakingsdag basisonderwijs 
 6 oktober:                             Bezoek Gemeentemuseum in Den Haag
  6 oktober:                            Techniekles 13.15 uur - 14.15 uur
  9 oktober:                            Kinderen lezen voor aan een onderbouwgroep
11 oktober:                           Bezoek bibliotheek Oostland
12 oktober:                           Kijkavond van 18:30 - 19:30 uur
13 oktober:                           15.15 uur Start herfstvakantie
26 oktober:                            Les over pesten door Mandy de Keijzer


Bezoek schrijvers 
In het kader van de kinderboekenweek hebben we dit jaar ook enkele kinderboekenschrijvers uitgenodigd op school. Voor de groepen 6 en 7 was dat Geert-Jan Roebers. Hij heeft verschillende non-fictie boeken geschreven over dieren. Dat is niet zo gek. Want van huis uit is hij bioloog. Een paar van zijn boeken zijn: "Zij de cobra? Ik de adder!" en "Ik ben niet bang voor de wilde dieren". Over het laatste boek wist Geert-Jan ons allerlei leuke weetjes over de griezels uit het dierenrijk te vertellen. Handig, want hoe meer je weet, hoe minder reden je hebt om bang te zijn. Tenminste, meestal. Er zijn natuurlijk beesten waar je echt voor moet oppassen. En sommige schattige dieren, zoals de reuzenpanda en het lieveheersbeestje, zijn minder onschuldig dan ze lijken....
 
  

Week van de pauzehap
In de week van 25 t/m 29 september hebben we de week van de pauzehap. De kinderen kregen elke dag een filmpje te zien waarin ze werden voorgelicht over een gezonde pauzehap. Daarna kregen ze dan ook vanuit school een heerlijk "fruithapje". Zo kregen we op dinsdag notenkoek met of zonder boter. Dat ging er in als koek. Op woensdag druiven met zwarte bessen waar een heerlijke spies van kon worden gemaakt. Tot slot op donderdag komkommer met of zonder pindakaas. Het was weer smullen geblazen de afgelopen dagen. Nu maar hopen dat ze het ook vaker doen en  merken dat gezonde pauzehap ook best lekker kan zijn.
   
                                                                                       

                                                                        
Start Kinderboekenweek project
Dinsdag  26 september zijn gestart met het Kinderboekenweek project "Gruwelijk eng." 's Ochtends werd deze officieel geopend op het speelplein met het kinderboekenweeklied en de daarbij behorende dans, welke wij al enkele dagen ervoor hadden geoefend. Dat was goed te zien, want er werd enthousiast meegedaan door de jongens en de meisjes van onze groep. 
In de komende weken zullen de weektaak opdrachten op een wat lager pitje staan en zullen we wat meer tijd besteden aan lees- en taalopdrachten die te maken hebben met het project.
Op donderdag 12 oktober wordt het project afgesloten met een kijkavond, waar u  van 18.30 - 19.30 uur door de school kunt wandelen en de werkstukjes van de kinderen kunt bewonderen.


  
Technieklessen
Deze week zijn we weer met de technieklessen gestart. Mede dankzij de enthousiaste inzet en medewerking van de hulpouders was dit een groot succes. De kinderen waren weer druk in de weer met batterijen, lampjes, stroomdraadjes en primitieve schakelaartjes om een of meerder lampjes te laten branden. En met succes!
Met papier, plantenstokjes en grote kralen werd een rollend zeilbootje gemaakt. Natuurlijk hebben we ze ook getest in de speelzaal en er een wedstrijdje mee gehouden.
In het handvaardigheidlokaal gingen de kinderen aan de slag met figuurzagen, schuren en verven. Ook kon je een tekening uitsnijden uit linoleum en een of juist meerdere afbeeldingen ervan afdrukken. Al met al weer een geslaagde techniekmiddag.Samen touwtje springen op de speelplaats
Zomaar gezellig even touwtje springen met elkaar. Dit keer mochten de meisjes draaien en de jongen springen .  Door een goede samenwerking zag het er allemaal heel goed uit. Dat belooft nog wat in de komende periode.


   

Bezoek Waterkering Maesland, 12 september 2017
Met twee groepen 6 hebben we een bezoek gebracht aan de Maeslandkering in Hoek van Holland. Dit in het kader van onze aardrijkskunde lessen over het eerste thema  "Kan jouw school overstromen?"
Het bezoek werd ingeleid met een film over waterschap Delfland. Na de film kregen de kinderen  een rondleiding in het museum. De informatie was soms best wel moeilijk. Gelukkig mochten en paar kinderen de gids assisteren en enkele eenvoudige handelingen verrichten  . Daarna was het even uitwaaien en mochten we naar buiten. Daar wandelden we naar het grote gemaal dat vrijdag 8 september gebruikt was om het overtollige water na de hevige regenbuien in de Nieuwe Waterweg te pompen . Na een korte uitleg weer terug naar het museum en voordat we weer naar Pijnacker vertrokken even spelen in de "waterspeeltuin", eten en drinken.
Hieronder enkele impressiefoto's