Welkom op de site van groep 6T
Schooljaar 2018 - 2019

 
 

 

Belangrijke data:

oktober:
29 oktober:        Mad Science (15.30 start)        
                 

november:
  1 november:    Schoolfotograaf
  1 november:    Gastles afvalverwerking 
  1 november:    Informatief
  5 november:     Mad Science 

  8 november:    Techniekles (les 2, 13.15 - 14.15 uur)
  9 november:    Schriften mee naar huis
  9 november:    Lootjes trekken surprises
12 november:    Mad Science
15 november:    Informatief
19 november:    Mad Science
22 november:    Techniekles (les 3, 13.15 - 14.15 uur)
26 november:    Mad Science
27/29 november:    Spotlight: thema Sinterklaas
29 november:    Informatief

december:
  3 december:    1e Adventviering
  3 december:    Mad Science
  5 december:    Sinterklaas viering
  6 december:    Start actie Schoenmaatje
  6 december:    Techniekles (les 4, 13.15 - 14.15 uur)
  7 december:    Spreekbeurt Fenna (in Gemeentehuis)
                                                                               
                                                                       
 Kinderboekenweek project 2018
Maandag  1 oktober zijn we gestart met het Kinderboekenweek project "Je hoort erbij."  's Ochtends werd deze officieel geopend in de aula van de school met het kinderboekenweeklied en de daarbij behorende dans.
In de afgelopen weken stond de weektaak  op een wat lager pitje  en werd er wat meer tijd besteed aan lees- en taalopdrachten die te maken hadden met het project.
Op donderdag 18 oktober hebben we het project afgesloten met een kijkavond, waarop u  door de school kon wandelen om de werkstukjes van de kinderen te kunnen bewonderen.

Voorlezen aan de kinderen van groep 4

         

                                                   

Bezoek Kinderboekenmuseum in Den Haag

                       

        

Voorleeswedstrijd groep 6T
In de kinderboekenweek hebben 7 kinderen deel genomen aan de voorleeswedstrijd in groep 6T.  Er werd met veel plezier en enthousiasme voorgelezen. De jury werd gevormd door alle klasgenoten. Op verschillende criteria werden de voorlezers beoordeeld.  Anniek Plugge werd uiteindelijk voorleeskampioen van groep 6T.  Ze verdiende daarbij een mooie oorkonde en een klein prijsje. Ook de deelnemers, Evelien, Renske, Femke, Lynn, Tyson en Malin, gingen naar huis met  een fraaie oorkonde.

                      

                                                                                     
      

Techniekles
Op donderdag 4 oktober zijn we  met de technieklessen gestart. Mede dankzij de enthousiaste inzet en medewerking van de hulpouders was dit een groot succes. De kinderen waren weer druk in de weer met batterijen, lampjes, stroomdraadjes en primitieve schakelaartjes om een of meerder lampjes te laten branden. En met succes!
Met papier, plantenstokjes en grote kralen werd een rollend zeilbootje gemaakt. Natuurlijk hebben we ze ook getest in de speelzaal en er een wedstrijdje mee gehouden.
In het handvaardigheidslokaal gingen de kinderen aan de slag met figuurzagen, schuren en verven. Ook kon je een tekening uitsnijden uit linoleum en een of juist meerdere afbeeldingen ervan afdrukken. Al met al weer een geslaagde techniekmiddag.


Les over brandpreventie en wat te doen bij brand
Op donderdag 11 oktober heeft Richard Barnhard van de regionale brandweer de kinderen een les gegeven over brandpreventie en wat te doen als er een brandje uitbreekt. Na zijn instructie hadden de kinderen nog vele vragen en werd Richard het vuur aan de schenen gelegd. Maar de kinderen weten zich nu wel te redden  als er een brandje uitbreekt en ze weten ook hoe ze (een beginnende) brand kunnen voorkomen.

                                

Fietscontrole
In verband met de komende winter hebben we de plaatselijke rijwielhandelaar uitgenodigd om de fietsen van de kinderen van de groepen 5 t/m 8 te controleren op o.a. verlichting, remmen en veiligheid. Met de medewerking van vele ouders konden we vaststellen dat de meeste fietsen prima in orde waren. Bij slechts enkele fietsen werden kleine mankementen gevonden. Deze werden indien mogelijk ter plekke verholpen of moeten zo spoedig mogelijk door de ouders thuis of bij de fietsenmaker gerepareerd worden.