Foto's van de plusklas zijn te vinden op:
http://picasaweb.google.nl/marlies

 
november 2018
Vandaag hebben we het Sintspel gespeeld en nagemaakt. Dat kostte wel wat moeite, we moesten het met wel 4 kaartjes tegelijk spelen. Daarna hebben we een filmpje over de werking van de hersenen bekeken en besproken. Vervolgens gingen we weer samenwerken met het bekertjes spel. Dat was lastig, als je te erg je best deed, dan mislukte je poging om de bekertjes op te stapelen. Uiteindelijk is het bij iedereen gelukt! Zie de foto's.
oktober 2018
We hebben de lessen over het recyclen van plastic afgerond. We hebben er veel van geleerd. Naar aanleiding van onze schets hebben van afvalmateriaal (en dan vooral van plastic) een oplossing bedacht voor het probleem. We vonden het grappig dat we de oplossing van het probleem juist met dit materiaal hebben verzonnen. We maakten een eeuwig herbruikbare agenda, een gezellige afvalbak met een grote pijl om te laten zien waar het afval heen moet, een machine die het plastic uit het water op stofzuigt en nog meer. Het was een leuke afsluiting van de lessen. Nu gaan we het nog in onze eigen groep presenteren aan alle kinderen en de meester/juf. 

september 2018
We zijn weer begonnen!
De eerste bijeenkomst hebben we kennis gemaakt en het Spaans doorgesproken. Daarna aan de Breinkraker gewerkt. We gingen ook Creatief Denken (bedenk een andere functie voor een "ontnieter"). We hebben ons verdiept in Ontwerpend Onderzoeken om een oplossing voor het plastic probleem te verzinnen. De afsluiting was ons favoriete geheugenspel. Tijd tekort!