Welkom op de site van groep 1/2M
Schooljaar 2017 - 2018


Dit is de kleuterklas van juf Martha Fokke en Doejska Hoogenberg.

In deze klas zitten de volgende kinderen;
groep 1; Amélie, Rosalie, Julia, Juuls, Thijs. Liv, Amy en Lilly.
groep 2; Jesse, Anne, Vajèn, Sven, Lieve, Noëlle, Tim, Mats, Twan, Hidde, Hayden en Luuk.

De klassenmoeders dit schooljaar zijn;
Monique Boer-van den Bos
(moeder van Vajèn)    :   mv_dbos@hotmail.com)
Judith Gijzenburg-Volkers (moeder van Thijs)        :   juudvo@live.nl

 

Belangrijke data
Februari : maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart Voorjaarsvakantie
Maart : donderdag 29 maart Paasviering (continurooster)
    vrijdag 30 maart Goede Vrijdag
April : maandag 2 april 2e Paasdag
    dinsdag 3 april  Studiedag
    vrijdag 20 april  Juffendag
    vrijdag 27 april t/m vrijdag 11 mei Meivakantie

22-12-2017  Kerstviering in Johannes de Doperkerk
Op de laatste schooldag van het jaar verzamelden we 's ochtends bij de kerk voor onze jaarlijkse kerstviering. Daar werd de musical 'een feest van sterren' opgevoerd. Sommige kleuters mochten meedoen aan het stuk als ster.

21-12-2017  Kerstdiner in de klas
Een gezellig door kaarsjes verlichte klas, kerstliedjes, mooie (kerst)kleren en heel veel lekkere hapjes zijn dé ingrediënten voor een leuk kerstdiner op school.
Alle kinderen brachten weer de lekkerste hapjes mee van huis waardoor alle kinderen met een goed gevulde buik, moe maar voldaan, hun bedje in konden duiken. 
Juf Martha en Doejska kregen tijdens het kerstdiner van alle kinderen zelf geknutselde boomhangertjes. Ze vonden ze prachtig.

21-12-2017  Einde actie Schoenmaatje
Vanochtend zijn alle goed gevulde en gezellig versierde schoenendozen voor actie Schoenmaatje opgehaald. Het waren er dit jaar maar liefst 208! En wat hadden de kinderen weer hun best gedaan met het versieren en vullen van de dozen! Het was weer echt een feestje ze allemaal bij elkaar te zien staan.

15-12-2017  Kerstcrea ochtend
Deze ochtend konden de kleuters zich uitleven bij alle kerstworkshops waaruit ze konden kiezen. In de gymzaal werden kerstspelletjes gedaan onder begeleiding van Team4Talent, er werd gedanst en er werden koekhuisjes, kerstboompjes, rendieren en kerstballen gemaakt. De kinderen hebben zichtbaar genoten van deze gezellige ochtend en trots hun kunstwerkjes mee naar huis genomen.  

12-12-2017  'Het klinkt en het zingt' van Team4Talent
Vandaag kregen de kleuters weer les van Team4Talent. Dit keer ging het om bewegen op muziek en experimenteren met tik, schud en slag instrumenten.

12-12-2017  Voorleesochtend door de bovenbouwers
Vanochtend werden alle kinderen van groep 1 t/m 4 voorgelezen door kinderen uit groep 5 t/m 7. In kleine groepjes zochten ze een plekje in en buiten de klas. Er werd aandachtig geluisterd naar de verhalen die de bovenbouwers zelf hadden uitgekozen voor de kleuters.

07-12-2017  1e Advent kaarsje
Vanochtend werd het eerste advent kaarsje aangestoken. Met z'n allen in de aula voor de enorme kerststal. Er werden liedjes gezongen en aandachtig naar een verhaal geluisterd.

05-12-2017  Bezoekje van Sint & Pieten
Eindelijk was het dan 5 december en kwam Sinterklaas met zijn Pieten langs op de Mariaschool.
Omdat Piet last had van stress kwamen ze met de ambulance. Hij had stress omdat de sleutel van de pakjeskamer namelijk kwijt was! Gelukkig bleek de Sint gezond te zijn en de Piet op de brancard sprong al weer snel in het rond.
In de klas is gezellig gekletst met elkaar en is de douche druppel dans gedaan. Daarna mochten de kinderen zelf een cadeautje uitkiezen uit onze pakjeskamer. Er was keuze genoeg. Het was een super leuke dag vandaag! Tot volgend jaar Sint & Pieten!

30-11-2017  Sinterklaas Spotlight
Er werden, ook door een groepje uit onze klas, leuke dansjes en liedjes opgevoerd. Allemaal in het Sinterklaas thema. Vandaag werd er ook weer fijn gespeeld en hard gewerkt aan nieuwe kunstwerkjes.

28-11-2017  Pietengym
De kinderen hadden vorige week al Pietengym in groepjes gedaan... Dus vandaag ging het nóg beter... Als Sint nog hulp nodig heeft, kan hij dat makkelijk aan wat kinderen in onze groep vragen... Vandaar dat iedereen een Pieten-diploma heeft gekregen!

28-11-2017  Rommelpiet
Gisteren mochten alle kinderen hun schoen zetten op school. En vanochtend werden ze verrast door een nogal rommelige klas. De Rommelpiet is WEER langs geweest!
Oh oh, wat was het een troep in de klas!! Omdat alle kinderen goed hielpen was de rommel snel weer opgeruimd. Gelukkig had Piet ook iets lekkers voor de kinderen achtergelaten.

  Vandaag hebben de kinderen genoten van een spannend poppenkastverhaal van "het Sprekende Koffertje". Een sneeuwpop van de Noordpool was weggespoeld en had zich aan de boot van Sinterklaas vastgeklampt. Zo was hij op ons strand terecht gekomen. Hij was ook alles kwijt!!! Gelukkig liep het verhaal goed af en heeft de sneeuwpop zijn hoed, shawl en knopen weer teruggevonden. Wat een opluchting ook voor de kinderen, die uiteraard helemaal in het verhaal zaten.

03-11-2017  Herfstwandeling