Welkom op de site van groep 8S


 

Welkom op de groepspagina van groep 8S. Dit schooljaar is het laatste jaar op de Mariaschool. Naast de lessen, weektaken en toetsen die we gaan maken, gaan we natuurlijk VO-scholen bezoeken, op kamp en een musical instuderen. We gaan er een gezellig en leerzaam jaar van maken!We hebben ook een eigen yurls-pagina:
mariaschoolpijnackergroep8.yurls.nl

We gymen op:
maandag van 11.30 tot 12.15 uur. 's Middags beginnen de kinderen om 13.30 uur.
vrijdag van 13.00 tot 13.45 uur. 's Morgens mogen de kinderen om 11.45 uur naar huis.
        

Huiswerk:

di. 18 juni       kleding musical mee
                            leuke foto van jezelf
do. 27 juni     pw staatsinrichting 15 t/m 21


Belangrijke data:
ma. 17 juni     schoolreisje
di. 18 juni       gastles 'Collages'
wo. 19 juni     naar bioscoop (fiets mee)
do. 20 juni      continurooster: workshop hiphop en lunchen met pannenkoeken

vr. 21 juni       sponsorfeest
di. 25 juni       gastles 'Collages'
di. 2 juli           sportdag (sport- en zwemkleding)
ma. 15 juli      musicaldag    
di. 16 juli        disco

wo. 17 juli      12.15 uur zomervakantie!!

Verslagen:

Na de vakantie
Na de herfstvakantie zijn in groep 8 de CITO 's weer begonnen. Volgende week komt het eerste rapport er namelijk weer aan. Elke dag krijgt groep 8 een CITO. De klassen hebben onder andere; de reken cito, begrijpend lezen cito en spelling cito.
Ook kwam het driemensschap op bezoek om ons een aantal dingen te leren. Dat driemmensschap bestond uit een wijkagente, een gemeentemanager en iemand van Jeugd en Jongerenwerk. Er was toen een quiz en er waren drie prijsjes: een powerbank, een VVV- Bon ter waarde van 5 euro en een politiepen met zaklamp. De winnaars waren: Cas, Bente en Rick.
De kinderen in onze klas hebben het extra door al die toetsen. Gelukkig is het volgende week afgelopen. Daarna doen we lekker rustig aan.
Daniël


De tweede week
De 2e week van groep 8 is begonnen. We hebben leuke lessen gehad en wij hadden zin in de weekbeurt. Toen we de weekbeurtlijst zagen dachten wij dit wordt leuk. Wij hadden gelijk een smile op ons gezicht☺. De laatste dag van de week vonden wij het jammer dat het al voorbij was.
 Nick en Lars

Hoe overleef ik de eerste week van groep 8?

De eerst week was heel leuk ☺. We kregen een veel grotere snappet met toetsenbord, en de eerste week deden de snappets het niet, dat was minder leuk we hadden een nationale storing. We hebben gym op maandag en vrijdag. Jennifer (ik) was dinsdag jarig. Ik heb een soort lollystaafjes met een verrassing getrakteerd. Ik ben 12 geworden op maandag 27 augustus de eerst dag van school.

 Dit was een verslag van Jennifer en Marvin.