Peuteropstap

Peuteropstap

Samen met de Kinderopvang van SkippyPePijN organiseren we regelmatig een Peuteropstap. Alle kinderen die op onze school zijn ingeschreven en in de komende maanden gaan starten worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze Peuteropstap.

De kinderen die op die dag bij SkippyPepijn zitten, komen dan samen met de Pedagogisch medewerker naar onze school. Andere kinderen worden door de eigen familie gebracht. We doen dat in een cyclus van 4 opeenvolgende weken op een vaste ochtend. De kinderen wennen zo alvast spelenderwijs aan de kleuterklas en de basisschool. We ontvangen ze in een echte kleuterklas en de begeleiding wordt gezamenlijk vorm gegeven door een leerkracht van onze school en een pedagogisch medewerker van SkippyPepijn. De kinderen krijgen in een tijdsbestek van 1,5 uur een programmaatje aangeboden met verschillende kringactiviteiten maar er is natuurlijk ook tijd om vrij te spelen. Het doel is om de overgang van de peuter- kinderopvang naar de basisschool en/of de eerste start op de basisschool soepel te laten verlopen.

Alle kinderen die op onze school staan ingeschreven worden hiervoor uitgenodigd. De peuteropstap is meestal een maand of drie voorafgaand aan de daadwerkelijke start op onze school.