Welkom op de site van groep 3BW                                 
Yurls: http://mariaschoolpijnackergroep3.yurls.net/nl/page/ 

Juffendag

Op vrijdag 20 april vierden de juffen feest. Het weer werkte goed mee deze dag. We begonnen deze ochtend in de klas, waar de juffen werden toegezongen en verwend met een vaas met bloemen en chocola. Daarna vertrokken we naar de tuin van Floddertje waar de kinderen heerlijk konden spelen met wateren zand. De kinderen probeerden wel om droog te blijven, maar dit is niet bij iedereen gelukt ;). Na het spelen vertrokken we weer terug naar school, waar we de dag afsloten met een lekker ijsje. Het was een meer dan geslaagde ochtend.

Hieronder vindt u een link naar de foto's
https://myalbum.com/album/mf0ZNMtGH111


Pasen
Donderdag 29 maart hadden we een paasviering. we begonnen deze ochtend in de kerk en na een gezellig samen zijn liepen we terug naar school. op school dekten we gezellig de tafel, want we bleven allemaal lunchen. Er was brood, beleg, eieren, krentenbollen en fruit. Na de lunch moesten de kinderen tijdens een vossenjacht op zoek naar juffen en meesters die er een beetje verdacht uitzagen. Juf Wendy was zogenaamd aan het hardlopen, maar zij kon de kinderen hiermee niet foppen, ze herkenden haar meteen. Terug op school kregen de kinderen nog lekker wat paaseitjes en kon het extra lange weekend beginnen.

foto's van de lunch vindt u via onderstaande link.
https://myalbum.com/album/kBKDfJhHnzsd

Kerstmis

Toen de sint weer vertrokken was hebben we de klas in kerstsfeer gebracht. In deze gezellige tijd hebben we verschillende activiteiten gedaan, zoals voorlezen door kinderen van groep 7, kerstworkshops en natuurlijk het kerstdiner op donderdagavond. De kinderen hadden allemaal hun mooiste kleren aan en zagen er tip top uit. Het leuk wel een klas met allemaal dames en heren. Er waren allemaal lekkere hapjes en sommige kinderen deden nog een dansje of een goocheltruc. Het was een hele gezellige avond in kerstsfeer. Vrijdagochtend gingen we met de hele school naar de kerk en na afloop wandelden we terug naar school, Daar wachten ons nog een heerlijk toetje, een ijstaart met echt vuurwerk. Zo sloten we het jaar mooi af.
Nu genieten van de vakantie!

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en dat brengt altijd een hoop plezier met zich mee. Er zijn zelfs al pieten op school geweest toen we de liedjes aan het oefenen waren. En we hebben onze schoen gezet op school. Natuurlijk had Sinterklaas zijn rommelpieten weer naar de Mariaschool gestuurd.
Vrijdag 1 december was het tijd voor de pietengym. Toen de kinderen aan het gymmen waren heeft er stiekem een piet meegekeken, want toen we terug op school kwamen lagen er allemaal pietendiploma's in de klas. Op 5 december komt Sinterklaas zelf nog een bezoekje brengen heeft hij beloofd, we zijn benieuwd.....           
Hieronder de link met foto's van het bezoek van sint.
 https://myalbum.com/album/4LLcmbTkj3yA 

https://myalbum.com/album/BsKykDXlZPjW
meer foto's van de pietengym kunt u vinden op:De eerste periode
De eerst periode zit er alweer bijna op. We hebben al veel geleerd in groep 3. Bij het lezen hebben we kern start, kern 1 en kern 2 al doorgewerkt en hebben we al heel wat letters geleerd.
We werken aan het thema de gorgels in het kader van de Kinderboekenweek. Omdat het thema van de Kinderboekenweek 'gruwelijk eng' is zijn we ook naar een gruwelijk enge poppenkastvoorstelling geweest. Het ging over een heks en heel veel spinnen. Hieronder ziet u enkele foto's.
Donderdag 12 oktober sluiten we het project af met de kijkavond van 18.30-19.30 uur. U komt toch ook?
 


Spotlight
Op maandag 9 oktober hadden we onze eerste spotlight. Deze spotlight was natuurlijk ook gruwelijk eng. De kinderen zongen een lied over een groot, groen griezelmonster . Dat klinkt heel griezelig, maar gelukkig was dit monster een stuk minder eng dan je zou denken....