Groep 1/2 YB 2017

Mariaschool Pijnacker

Welkom op de site van groep 1/2 YB

   
 
Belangrijke data

April
  • vrijdag 27 tot en met 11 mei meivakantie
 

Onze klas

We hebben een gezellige en zorgzame groep.  Om een beetje op de hoogte te blijven over waar wij mee bezig zijn sturen we jullie elke 3/4 weken een mail met een bijlage met de leer doelen voor de kinderen.
In de klas zitten Matin, Inga, Hannah, Jesse D, Julia, Bart, Esmee H, Jesse H, Sem, Julian, Siert, Sophie, Tess, Djazzmin, Noor, Freek, Ian, Bram, Esmee W, Bram, Milan en Jinte.

Foto's

   
 
Bekijkt u ook de foto's ?

Herfst 
Winter
Lente

Wachtwoorden ontvangt u in een separaat bericht.
  

Juffenverjaardag

 Ook dit jaar zijn de juffen traditiegetrouw allemaal tegelijkertijd jarig... en dat wordt gevierd! De kinderen hadden meegeholpen aan twee mooie eierdoosjesboeketten. Het was de hele mooie zonnige dag feest. Deze vrijdag geen fruit/groente dag maar snoepjesdag! 


De Doelen

Op stap naar Rotterdam, De Doelen. Fijn dat er weer genoeg ouders waren om mee te rijden. Het is toch altijd weer leuk om mee te mogen met de kinderen!!! Deze ochtend stond in het teken van muziek. Om naar te luisteren, te kijken en om mee te doen!En natuurlijk ... piraten! Een mooi verhaal waarin de muziekinstrumenten ook een hoofdrol spelen en het verhaal uitbeelden!!!

Paasbrunch

Onze klas heeft genoten van een lekkere en gezellige paasbrunch!


Lammetjes!

Een leuk uitje bij een oma van een kindje bij Elly en Marieke. Heel aardig dat we op visite mochten komen.  In de auto bij papa's en mama's achter elkaar aan gingen we op bezoek bij  pasgeboren lammetjes. Heel lief en schattig, sommige waren zo klein dat ze nog onder een lekkere warme lamp lagen.  Andere wilden graag geaaid worden. Ook werd er flink gespeeld en geschommeld. Aan het einde van het bezoek werden de kinderen nog getrakteerd op lange vingers met roze of blauwe muisjes. 

Project "Hulpverlening 112" -  Brandweer op bezoek

En dan als laatste ook nog een brandweerwagen op bezoek!!! De brandweerman heeft zijn speciale kleding aangetrokken en daarna laten zien wat zo'n wagen allemaal bij zich heeft... speciale tangen om het dak van een auto mee open te knippen en de slangen waar het water doorheen gaat... een brandweerauto kan wel 1500 liter water meenemen. We mochten ook de helm passen, die voelde erg zwaar... En als laatste ook weer de sirene aan... weer een spannende en leuke middag op school!

Project "Hulpverlening 112" - Ambulancemotor op bezoek

Vandaag was de vader van Stijn uit groep 12M op bezoek. Hij is ambulancebroeder en dat doet hij op de motor!!! Hij heeft laten zien wat de ambulancemotor allemaal bij zich heeft. En dat is bijna hetzelfde als een auto maar dan zonder brancard. De kinderen mochten allemaal de zuurstofknijper aan hun vinger en Esmee kreeg een mitella om. Bart werd verbonden om zijn hoofd. Toen naar buiten naar de motor en allemaal even erop. Wat een leuke ochtend. We hebben weer veel geleerd.

Project "Hulpverlening 112" - Politie op bezoek

Wat een super opening van ons project "Hulpverlening 112"! Er waren vanmorgen al vroeg 2 agenten in de klas.  Joy (de dochter van juf Yvonne) en Cyntia. Zij kwamen uitleggen wat agenten allemaal moeten doen als agent en waar je goed moet zijn om agent te kunnen worden. Daarna hebben we naar de handboeien, kogels en wapens gekeken.Ze mochten daarna het kogelvrije vest passen. Dat was pas zwaar!! Daarna met zijn allen naar de politiebus ... achterin zitten en voorin zitten en kijken wat er allemaal te zien was. En natuurlijk gingen de lichten en sirenes aan... wat een herrie.

De kinderen kregen allemaal een "Bob"sleutelhanger als cadeautje en toen gingen de agenten naar de volgende kleutergroep. Het was een indrukwekkend bezoek!!!

Voorlezen door de ouders

Wat leuk dat er zoveel mama's zijn komen voorlezen. De meeste hadden hun favoriete boek meegenomen. In kleine groepjes hebben de kinderen geluisterd naar alle verhalen.

Voorlezen door groep 5AK

Deze keer kwamen de kinderen van groep 5AK voorlezen aan onze kleuters! Ook deze kinderen hadden zich goed voorbereid. Ze hadden eigen boeken meegenomen en waren erg lief voor de kleuters.

Verrassingsbezoek juf van bibliotheek

Vanwege de Nationale Voorleesdagen komt een juf van de bieb op bezoek die het bekroonde prentenboek Sssst de tijger slaapt  kwam voorlezen! Daarbij ook nog leuke activiteiten met muziekinstrumenten en het uitbeelden van emoties! Was een leuke les...

Kerstdiner

Voordat de kerstvakantie begint is er natuurlijk het overheerlijke zelfgemaakte uitbundige gezellige kerstdiner! De door de kinderen meegebrachte hapjes waren weer heerlijk. Iedereen heeft goed gegeten. het was ook leuk om te zien dat iedereen mooie kleren aan had die vol trots aan de klas werd getoond... Juf Bianca las het kerst verhaal voor en zij en juf Yvonne kregen een gezellige kerstbalslinger cadeau. 
 

Kerstcrea in de week voor kerst

In de week voor kerst maken de kinderen zelf nog mooie versieringen voor in, onder, naast of voor de boom. 

Team4Talent Het klinkt en zingt

En weer een leuke les van Team4Talent. De les "het klinkt en het zingt"... Met bewegen op de muziek en experimenteren met tik, schud en slag instrumenten!

Voorlezen groep 6RM

Het is altijd leuk als een groep 6 langskomt om voor te lezen. Dit keer was het de groep 6 van meester Rob en Juf Monique
 

Sinterklaas op de Mariaschool

Eindelijk is het heerlijk avondje aangekomen. Alles is goed gekomen, de rommel van de Rommelpiet is opgeruimd, Zielepiet is weer blij met haar mama, de hulpsinterklazen helpen goed mee en alle pakjes komen aan bij de kinderen. Wat fijn dat de Sint en zijn Pieten tijd hadden om naar de Mariaschool te komen... Ze kwamen met een ambulance omdat de Sint stress had omdat de sleutel van de pakjeskamer kwijt was... gelukkig bleek de Sint gezond te zijn en de Piet op de brancard sprong al weer gelijk in het rond... In de klas gezellig gekletst met elkaar en de douche druppel dans gedaan... Daarna mochten de kinderen zelf een cadeautje uitkiezen uit onze pakjeskamer... er was keuze genoeg. Het was een super leuke dag vandaag!

Dag Sinterklaasje, daaaag, daaag, daaaag, daaaag, lieve Piet! Tot volgend jaar!

Pieten in de spotlight

De kinderen hebben goed geoefend voor de Pietendouchedans. Tijdens de spotlight lieten ze dit aan iedereen zien. Ook werd er vandaag weer fijn gespeeld en hard gewerkt aan nieuwe kunstwerkjes.

Pietengym
De kinderen hadden vorige week Pietengym in groepjes al geoefend... Dus vandaag ging dat al een stuk beter... Als Sint nog hulp nodig heeft, kan hij dat makkelijk aan wat kinderen in onze groep vragen... Vandaar dat iedereen een Pieten-diploma heeft gekregen!

Rommelpiet!

De Rommelpiet is WEER langs geweest... het was echt een troep in onze klas!! Gelukkig kunnen de kinderen goed opruimen en zag het er al snel weer netjes uit.. Piet had ook wat lekkers verstopt maar ook dat hebben de kinderen gevonden!!

Sinterklaas poppenkast

Een spannend poppenkast verhaal van "het Sprekende Koffertje". Een sneeuwpop van de Noordpool was weggespoeld en had zich aan de boot van Sinterklaas vastgeklampt. Zo was hij op ons strand terecht gekomen... Hij was ook alles kwijt!!! Gelukkig is dat weer goed afgelopen en heeft hij zijn hoed, sjaal en knopen weer teruggevonden.
 

Pieten op bezoek

Sinterklaas is pas net in het land, maar wij hadden al twee pieten op school... wel met een probleem... er is een sleutel van een pakjeskamer weg! Nu willen de Pieten een lokaal van ons als pakjeskamer gebruiken.  Na overleg met meester Henk kan dat... dus wij krijgen op school een echte pakjeskamer op school... spannend toch !?!?!

Daarna kwamen de Pieten nog  even gezellig in de klas langs om te kletsen, te dansen met de inderen en natuurlijk om te strooien in één of andere hoek.

Voorlezen door groep 6T

Voorlezen door groep 6T met door de kinderen zelf gemaakte prentenboeken in kleine groepjes.
 

Team4Talent

Team4Talent komt voor het eerst op maandag 6 november langs.  Eerst een gymles met drie onderdelen... chinees voetbal, evenwicht en kabouterspel.  Het was leuke en sportieve les. Dat smaakt naar meer, juf Kelly komt dus nog vaker langs!  Op vrijdag was ze er weer met meester Robin en ook maandag komen ze weer gymles geven. De kinderen hebben  weer een super leuke gymlessen gehad... maar nu is het weer voorbij. 

Het plezier van de kinderen kun je zeker terug zien in de mooie foto' s in drie delen. 

 Naar de bieb

Omdat iedereen fris en uitgerust op school kwam na de herfst vakantie zijn we vandaag maar gelijk naar de bieb gegaan om boeken te lenen voor onze groep. Het was mooi weer dus dat kwam ook goed uit.
In de bieb mochten alle kinderen zelf een boek uitzoeken om mee te nemen voor in de klas.
En na een half uurtje was het alweer tijd om terug te gaan naar school. Iedereen mocht zijn eigen boek scannen , dat is altijd erg spannend.
Nu kunnen we 's morgens lekker andere boeken lezen in de klas.   

Kinderboekenweek

Het project "boeken/kinderboeken week"  is van start gegaan.  Het thema is " gruwelijk eng " ..........
Onze groep gaat zich verdiepen in het prentenboek over " De Gruffalo "....
Is die Gruffalo wel echt zo eng ??
We gaan knippen en plakken, verven, een liedje leren, de Nederlandse en de Engelse dvd kijken en nog veel meer..
 

Poppenkast

"Het sprekende koffertje" was weer bij ons op school.
De onderbouw mocht deze poppenkastvoorstelling gaan bekijken. Het thema van de kinderboekenweek "gruwelijk eng" stond centraal. Kinderen mochten zelfs enge spinnen vangen. De spanning zat er dus goed in!