Welkom op de site van groep 1/2 P


In groep 1/2 P zitten de volgende kinderen: 
Oudste kleuters: Liv, Robin, Max, Jerome, Lieke, Eva, Julia, Fedde, Sjoerd en Jill. 
Jongste kleuters: Bruce, Fabienne, Tom, Eef, Max, Jake, Jelte, Finn, Nienke, Wessel, Eline, Amelie, Younes, Mink en Jasper. 
Wenners: -

 


Onze belevenissen: 

Lammetjes kijken
Vrijdag 23 maart zijn wij bij de opa en oma van Jay uit groep 12EM op bezoek geweest. Zij hadden pas geboren lammetjes. Wat een leuke ochtend!!



Mondriaan
Wij hebben twee weken gewerkt rondom het thema Mondriaan. Als school doen wij mee met 'de kunstweken'. Wij hebben een mooie Mondriaan vlinder of vis gemaakt. Deze wordt gedigitaliseerd en zo ontstaat ons schoolmuseum. In dit digitale museum kunt u al de prachtige kunstwerken bekijken van de leerlingen. Daarnaast kunt u iets moois van uw eigen zoon of dochter bestellen (een sleutelhanger, t-shirt etc.). Het waren twee leuke en leerzame weken. Wij weten nu iets over de kunstenaar Mondriaan, wij kennen de vormen 'rechthoek' en 'vierkant' en wij weten wat primaire kleuren zijn. 




Olympische Spelen gym 
De Olympische Spelen zijn in volle gang. In de klas hebben wij al een paar keer een Nederlander aangemoedigd tijdens het schaatsen. Wij hebben zelfs een paar Nederlanders goud zien winnen. Heel veel van ons vinden schaatsen zo gaaf, dat ze zelfs op de sport willen. Met buitenspelen worden er nu veel schaatswedstrijden gereden. In de gymzaal hebben we daarom speciaal een Olympische Spelen gym klaargezet. Wij hebben tegen elkaar geschaatst op doekjes. Ook hebben wij het spel curling gespeeld. Wel op een iets andere manier. Welk team kon de ring zo dicht mogelijk bij de rode cirkel op de vloer schuiven? Ook hebben wij geskied en gesnowboard op skischansen (op de banken in het klimrek). Dit was nog wel spannend, dus glijden mocht ook. 



Ambulance
De papa van Stijn is maandag 19 februari op bezoek geweest in de klas. Hij heeft verteld over zijn werk. Hij werkt op de ambulance. Meestal werkt hij in de auto, maar 1 keer in de week werkt hij op de motor. Hij was met de motor op school een heeft alle spullen laten zien die hij tijdens zijn werk mee heeft. Wij mochten onze hartslag meten met een soort knijper, Liv haar hoofd werd verbonden, Sjoerd kreeg verband om zijn arm en Eva haar arm mocht even in een mitella. Wij hebben allemaal even op de motor gezeten. Dat was wel erg gaaf. Wij vonden het erg leuk en een aantal van ons zouden dat later wel willen doen. 





Politie op bezoek 

Maandag 5 februari kwam de politie bij ons op bezoek. Zij kwamen ons vertellen over wat zij doen. Wij mochten de handboeien en stok vasthouden en wij hebben het kogelvrij vest aangehad. Die was heel zwaar! Op het schoolplein stond een politiebusje. Hier mochten wij inzitten en wij hebben gehoord hoe hard de sirene van dichtbij klinkt. Het was een hele leuke ochtend. 




Groep 8 kwam voorlezen

Wat een mazzelaars. Dinsdag 30 januari kwam groep 8S 's ochtends bij ons voorlezen. Iedereen werd door een leerling uit groep 8 voorgelezen. In de middag kwam groep 8AM ook nog voorlezen. Zij lazen zelfgemaakte prentenboeken voor. Deze mogen wij in de klas houden. Nu kunnen wij ze ook zelf nog een keertje lezen. 




Papa's en mama's lezen voor in de klas

Omdat de Nationale Voorleesdagen bezig zijn doen wij op school iets extra's aan voorlezen. Wij hebben gevraagd of de papa's en mama's het leuk vinden om ons voor te lezen aan het begin van de ochtend. Op 3 ochtenden zijn er verschillende papa's, mama's, oma's en zelfs tante in de klas geweest om een boekje voor te lezen. Het was zo een succes dat wij dit vaker gaan doen in de klas. 




Sttt de tijger slaapt! 

De bibliotheek kwam langs voor een les over het boek 'Sttt de tijger slaapt!'.  Het was een erg leuke les. Het verhaal werd voorgelezen, mee bewegen en zelfs muziek maken bij het verhaal. 


 
Kerstdiner

Wat was het kerstdiner gezellig! Iedereen had iets lekkers meegenomen. Er waren pannenkoeken, broodjes knakworst, hapjes met knakworst, pizza, komkommer kerstboompjes, frikandelletjes, cakejes en nog veel meer lekkers. Wij hebben erg lekker gegeten en wat zagen wij er mooi uit. Wij hebben om de beurt op de stoel onze kerstoutfit laten zien en mochten daarna nog een modeshow lopen. 



Sneeuw

Oh wat een feest! Er ligt sneeuw. Wij zijn even naar buiten geweest om een klein sneeuwballengevecht te doen. En hoe leuk is het dan om sneeuwballen te gooien op de juf hihi.. 



Advent

Nog even en dan is het alweer kerst. Wij tellen af tot kerstmis met de adventkrans.
Donderdag 7 december hebben wij het eerste kaarsje aangezet. En maandag 11 december het tweede kaarsje. Volgende week maandag zetten wij het derde kaarsje aan en met de kerstviering in de kerk wordt het laatste kaarsje aangestoken. 



Sinterklaas


Wat was het de afgelopen weken een feestje. We hebben zo veel leuke dingen gedaan.

De pieten kwamen bij ons langs na het zingen van de liedjes in de hal. Ze kwamen ons vertellen dat de sleutel kwijt was en of ze hier op school een pakjeskamer mochten maken. Dat vonden wij een heel goed idee. 




Ook rommelpiet is langs geweest. Hij heeft er echt een zooitje van gemaakt in de klas. 



Wij zijn ook dit keer weer bij een poppenvoorstelling geweest. Dit keer over Sinterklaas en zijn pieten. Het was weer een erg leuke voorstelling. 

In de klas hebben wij ook veel leuke dingen gemaakt over Sinterklaas. Wij hebben Sinterklaas met vouwblaadjes gemaakt en een Piet in de schoorsteen. Ook hadden wij een stoomboot in de klas waar wij in konden spelen. 




Op 5 december kwam Sinterklaas met zijn pieten op school. Hij kwam ook even bij ons in de klas. Dit was erg leuk. De pieten gingen op de tafel dansen en wij hebben een liedje gezongen voor Sinterklaas. 



Alle foto's van de de Sinterklaas periode kunt u hier bekijken: foto's Sint

De kinderboekenweek 'gruwelijk eng'

Rondom de kinderboekenweek hebben wij het over het boek 'Een boek vol monsters'.  In dit boek staan heel veel verschillende monsters, zoals kleine monsters, monsters met veel ogen, stink monsters, brul monsters en slijmmonsters. Wij hebben al heel wat monsters geknutseld uit het boek. Tijdens de projectavond op donderdag 13 oktober kunt u al deze monsters komen bewonderen. Jullie durven wel toch? 



Het sprekende koffertje is langs geweest. Wij hebben weer naar een leuke poppenkastvoorstelling gekeken. Dit keer paste het mooi binnen het thema van de kinderboekenweek. Het ging over een heks en haar spin 'Appelmoes'. Het was best spannend, maar wij zijn super stoer en vonden het helemaal niet eng! Wij hebben zelfs allemaal de spin geaaid aan het einde van de voorstelling.