Peuteropstap

De overgang van peuterspeelzaal of opvang naar kleuterklas is voor veel kinderen een grote stap. Hoe kan dat soepeler? Met de peuteropstap.
 
Voor wie is de peuteropstap?
Samen met de kinderopvang van SkippyPePijN organiseren wij regelmatig een peuteropstap. Alle kinderen die op onze school zijn ingeschreven worden zo’n 3 maanden voorafgaand aan de start door school uitgenodigd om deel te nemen aan de peuteropstap. De kinderen die op die dag bij SkippyPePijN zitten, komen samen met de pedagogisch medewerker naar onze school. Andere kinderen worden door de eigen familie gebracht.
 
Kijkje in de kleuterklas
Met de peuteropstap gaan de peuters drie woensdagochtenden 1,5 uur spelen en werken in de kleuterklas onder begeleiding van een pedagogisch medewerker van SkippyPePijN en een juf van de Mariaschool. Kinderen leren op deze manier alvast over hoe het werkt in de kleuterklas. Ze doen een kringactiviteit, maar er is ook tijd om vrij te spelen. Doordat ze met hun eigen leeftijdgenootjes zijn, kunnen ze op een rustige manier wennen aan de school. Na de peuteropstap mogen de kinderen ook nog wennen in de kleutergroep waarin ze geplaatst zijn.